Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Persimmon. Kaki. Japanska jabuka

Persimmon. Kaki. Japanska jabuka

Persimmonal, kaki, japanska jabuka.

Biljka koja elimenira neugodne mirise tijela.

Eliminira Nonenal - Kako možete prepoznati Nonenal?

Nonenal ima neugodan travnati ili masni miris. Često ga je teško otkriti na sebi, ali će se zadržati na tkanini kao što su ovratnici košulja i jastučnice. Nonenalni miris često ostaje prisutan u zatvorenim okruženjima, kao što su starački domovi, i stoga se ponekad naziva "mirisom starih ljudi". Iako poznat liječnicima u Japanu, nonenal je malo poznat u Europi. Japanci imaju otvoren i zdrav stav prema mirisu starenja, koji nazivaju "kareishu". Budući da se temelji na ulju (masnoj kiselini), Nonenal se ne uklanja lako uobičajenim sapunom i vodom.

Kada počinje proizvodnja Nonenala?

Obično oko 40. godine, kada antioksidativna obrana kože počinje slabiti. Iako većina misli da miris tijela dolazi od loše higijene, to nije uvijek slučaj jer može potjecati i od promjena na tijelu povezanih s godinama.

Kako se Nonenal razlikuje od običnog mirisa tijela?

Dva su jasno različita izvora mirisa tijela:
1. Žlijezde znojnice (apokrine i ekrine) koje izlučuju "znoj", koji se sastoji od vode i organskih tvari koje osiguravaju plodno okruženje za rast bakterija. Bakterijska razgradnja spojeva znoja rezultira tradicionalnim mirisom tijela. Budući da se znoj temelji na vodi, ova vrsta tjelesnog mirisa lako se uklanja sapunom i vodom.

2. Žlijezde lojnice koje proizvode lipide (masne kiseline) koji “oksidiraju” s kisikom u zraku, te se transformiraju u organski spoj, Nonenal, koji proizvodi svoj jedinstveni tjelesni miris. Kako antioksidativna obrana naše kože prirodno opada s godinama, stvaranje Nonenala – i rezultirajući miris – može se povećati. Za razliku od znoja, lipidne kiseline nisu topive u vodi i stoga ostaju na koži unatoč intenzivnom ribanju. Ovo također objašnjava zašto je Nonenal postojan čak iu najčišćim okruženjima.

Utječe li Nonenal različito na muškarce i žene?

1. Mnoge žene doživljavaju promjene u mirisu tijela tijekom menopauze. To može biti kombinacija pojačanog mirisa na temelju znoja, kao i mirisa na bazi nonenala, što može dovesti do zbunjenosti i frustracije kada se miris ne može lako ukloniti. Valunzi vrućine i noćno znojenje tijekom menopauze uzrokuju prekomjerno znojenje i povećane masne kiseline, što rezultira Nonenalom.

2. Nedavno švedsko istraživanje pokazalo je da sredovječni muškarci često imaju najlošiji tjelesni miris među svim dobnim skupinama. To bi moglo biti zbog viših omjera testosterona u muškaraca i povezane proizvodnje nonenala.

3. Stres može pogoršati proizvodnju Nonenala i kod žena i kod muškaraca.

Svi naši proizvodi s ekstraktom kakija trenutno uklanjaju 97% Nonenala u usporedbi s konvencionalnim proizvodima za pranje.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290