Tinktura od Ginka

 

TINKTURA OD GINKA (GINKGO TINCTURE)

Tinktura od Ginka

Sastojci: Ginkgo biloba, Etanol Ph Eur., 70% vol Etanol Ph Eur.

Način primjene: 3xdnevno 15-20 kapi u 1dcl vode.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Pogodno za vegetarijance.

Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C.

Količina: 50 ml

Poznato svojstvo ginka je širenje krvnih žila, a posebno arterija koje leže dublje u tijelu. Time se općenito postiže bolja prokrvljenost što koristi kod raznih poremećaja u krvotoku. Pospješuje protok krvi u mozgu što poboljšava sposobnost pamćenja, zbog čega se također često koristi. Ginko se može koristiti i za sprječavanje arteriosklerotičnih promjena na žilama, može pomoći i kod nesanice, pri čemu djeluje kao umirujuće sredstvo. Ginkgo se prvenstveno koristi za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, koristan je za osobe koje pate od migrene, te povećava protok krvi u mozgu. Zahvaljujući tome što poboljšava prokrvljenost i ishranjivanje moždanog tkiva, ginkgo se koristi kao sredstvo za stimulaciju sposobnosti koncentracije, pamćenja i učenja. Flavonoidi lista ginkga imaju i veliki kapacitet za vezivanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, ginkgo pokazuje jaku antioksidativnu aktivnost, sinergistički djeluje s antioksidantnim vitaminima C i E i sudjeluje u prevenciji mnogih bolesti izazvanih oksidativnim stresom. Pošto štiti stanice od agresivnog djelovanja slobodnih radikala, ekstrakt lista ginkga doprinosi usporavanju procesa starenja i pomaže u prevenciji tumora.

 • Osim toga ginkgo olakšava tegobe kod Alzheimerove bolesti, kao i kod kardio-vaskularnih bolesti.
 • Sprječava trombozu,
 • reguIira povišeni kao i sniženi krvni tlak.
 • Ginkgo povećava elastičnost i osnovni tonus stjenki kapilara.

Flavonoidi lista ginkga šire krvne žile i povećavaju protok krvi prije svega u području unutrašnjih, srednjih i malih arterija. Poboljšanjem osobina krvi, sastojci ekstrakta lista ginkga povećavaju brzinu protoka u području kapilara i završnih dijelova arterija, naročito u području mikrocirkulacije. Zahvaljujući ovim djelovanjima, ekstrakt lista ginkga služi kao angioaktivator kod perifernih arterijskih i venskih smetnji, arterioskleroze, dijabetičkih oštećenja krvnih žila sa opasnošću od gangrene, oštećenja krvnih žila nastalim uslijed pušenja i nekih hormonalnih tegoba krvnih žila.

 • Poželjno ga je koristiti ako postoje problemi s :
 • jetrom ili bubrezima,
 • raznim upalama,
 • impotencijom,
 • zujanjem u ušima,
 • slabijim sluhom uslijed starosti,
 • slabljenjem vida,
 • vrtoglavicama i hemoroidima.
 • Pospješuje iskorištavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare.

Obzirom da općenito utječe na cirkulaciju, korištenje ginkga smanjuje neugodnosti vezane za proces starenja, te povećava radne sposobnosti.
 

Kupite i povezane proizvode:

 • Tinktura od Gaveza

  Symphytum officinale

  Gavez je jedan od najboljih lijekova za zacjeljivanje vanjskih i unutarnjih rana, oteklina, posjekotina, ogrebotina, modrica, lomova i krvarenja. Koristi se i kod uganuća,...
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml.
 • Tinktura od Majčine Dušice

  Thymus

  Tinktura od majčine dušice služi kao sredstvo za jačanje želuca i živaca, kao vrlo djelotvorni napitak kod oboljenja želuca i crijeva – naročito smanjuje želučane...
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml
 • Tinktura od Trputca

  Plantago

  Trputac je odlično sredstvo protiv kašlja i općenito kod ostalih plućnih i bronhijalnih bolesti. Osim toga, otkriveno je da pojedine tvari u njemu djeluju antibiotski. HZZJZ:...
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml
 
 
 

Recenzije za Tinktura od Ginka

Ukoliko želite ostaviti komentar prijavite se
Poveznice:
Nema poveznica

Povezani proizvodi