Tinktura od Ginka

 

TINKTURA OD GINKA (GINKGO TINCTURE)

Tinktura od Ginka

Sastojci: Ginkgo biloba, Etanol Ph Eur., 70% vol Etanol Ph Eur.

Način primjene: 3xdnevno 15-20 kapi u 1dcl vode.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Pogodno za vegetarijance.

Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C.

Količina: 50 ml

Poznato svojstvo ginka je širenje krvnih žila, a posebno arterija koje leže dublje u tijelu. Time se općenito postiže bolja prokrvljenost što koristi kod raznih poremećaja u krvotoku. Pospješuje protok krvi u mozgu što poboljšava sposobnost pamćenja, zbog čega se također često koristi. Ginko se može koristiti i za sprječavanje arteriosklerotičnih promjena na žilama, može pomoći i kod nesanice, pri čemu djeluje kao umirujuće sredstvo. Ginkgo se prvenstveno koristi za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, koristan je za osobe koje pate od migrene, te povećava protok krvi u mozgu. Zahvaljujući tome što poboljšava prokrvljenost i ishranjivanje moždanog tkiva, ginkgo se koristi kao sredstvo za stimulaciju sposobnosti koncentracije, pamćenja i učenja. Flavonoidi lista ginkga imaju i veliki kapacitet za vezivanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, ginkgo pokazuje jaku antioksidativnu aktivnost, sinergistički djeluje s antioksidantnim vitaminima C i E i sudjeluje u prevenciji mnogih bolesti izazvanih oksidativnim stresom. Pošto štiti stanice od agresivnog djelovanja slobodnih radikala, ekstrakt lista ginkga doprinosi usporavanju procesa starenja i pomaže u prevenciji tumora.

 • Osim toga ginkgo olakšava tegobe kod Alzheimerove bolesti, kao i kod kardio-vaskularnih bolesti.
 • Sprječava trombozu,
 • reguIira povišeni kao i sniženi krvni tlak.
 • Ginkgo povećava elastičnost i osnovni tonus stjenki kapilara.

Flavonoidi lista ginkga šire krvne žile i povećavaju protok krvi prije svega u području unutrašnjih, srednjih i malih arterija. Poboljšanjem osobina krvi, sastojci ekstrakta lista ginkga povećavaju brzinu protoka u području kapilara i završnih dijelova arterija, naročito u području mikrocirkulacije. Zahvaljujući ovim djelovanjima, ekstrakt lista ginkga služi kao angioaktivator kod perifernih arterijskih i venskih smetnji, arterioskleroze, dijabetičkih oštećenja krvnih žila sa opasnošću od gangrene, oštećenja krvnih žila nastalim uslijed pušenja i nekih hormonalnih tegoba krvnih žila.

 • Poželjno ga je koristiti ako postoje problemi s :
 • jetrom ili bubrezima,
 • raznim upalama,
 • impotencijom,
 • zujanjem u ušima,
 • slabijim sluhom uslijed starosti,
 • slabljenjem vida,
 • vrtoglavicama i hemoroidima.
 • Pospješuje iskorištavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare.

Obzirom da općenito utječe na cirkulaciju, korištenje ginkga smanjuje neugodnosti vezane za proces starenja, te povećava radne sposobnosti.
 

Kupite i povezane proizvode:

 • Tinktura od Cimeta

  Cinnamomum ceylonicum

  Ljekoviti se cimet dobiva samo iz vrste Cinnamomum zeylanicum Nees, koja potječe sa Šri Lanke (cejlonski cimet).
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml
 • Tinktura od Medvjeđeg luka

  Allium ursinum

  Medvjeđi luk najčešće se koristi kod povišenog krvnog tlaka, povišenih masnoća u krvi i kod ateroskleroze, stimulira rad srca i pomaže kod normalizacije metabolizma....
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml
 • Tinktura od Plućnjaka

  Pulmonaria officinalis

  Zapadna pučka medicina plućnjak koristi kod liječenja krvi, krvarenja, bolesti mjehura, pluća, bronhitisa, proljeva, groznice, angine, kašlja, hemeroida, hrapavog grla,...
  JOŠ NEMA OCJENU
  120,00 KN
  50 ml.
 
 
 

Recenzije za Tinktura od Ginka

Ukoliko želite ostaviti komentar prijavite se
Poveznice:
Nema poveznica

Povezani proizvodi