Back to Tinkture

Tinktura od Gospine trave

120.00 KN

Gospina trava može popraviti raspoloženja osoba koje pate od sezonske depresija. Također se predlaže i kao alternativna terapija osobama sa socijalnim fobijama i opsesivno kompulzivnim poremećajem.

Količina: 50 ml

Upotreba Tinkture: 3 puta po 15 – 20 kapi dnevno s malo vode.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Preporučene dnevne doze ne smiju se preskočiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnotežanoj prehrani.

HZZJZ: Broj Ispitnog Izvještaja | Oznaka

Kategorija: .

Količina

Cijena

Još nema ocjenu 120.00 KN

Proizvod je dostupan

25kn

fiksna cijena dostave

Više informacija o dostavi

Opis proizvoda

Tinktura od Gospine trave (Hypericum perforatum)

Višestruki blagotvorni učinci gospine trave poznati su od davnina, ova biljka koristi se u liječenju velikog broja tegoba i bolesti.
• Koristi se u liječenju sluzavosti pluća,
• trbušnih i želučanih grčeva, zgrušavanja krvi
• bolesti bubrega, bolesne jetre, slezene i mokraćnog mjehura.
• kod nekontroliranog mokrenja
• poboljšava apetit
• za zaustavljanje krvarenja i protuupalno sredstvo u liječenju mastitisa, anemije, hemoroida, žutice, migrene, hipertonije, kašlja, želučanih i plućnih bolesti
• kod kolitisa, dijareje, za premazivanje desni i ispiranje usta, kao preventiva i u liječenju gingivitisa (upale zubnog mesa)
• za liječenje umjerene i blage depresije

 

Gospina trava je biljka za rane jer ima svojstva da umiruje bolove i da steže; ona je hvaljena kao izvrstan lijek za živce, a djeluje na smanjenje grčeva kao i na rastvaranje sluzi. Prije svega se preporuča gospina trava kod opekotina, svježih rana koje krvare, ozljeda mišića, izljeva krvi, zgnječenja tkiva i za liječenje prišteva, čireva i oteklina. Poznata je kao i sredstvo za njegu kože, kod nečistoće kože, napuklina kože, kod suhe ljuskave kože i dr.

Oralno uzeti preparati gospine trave u nekim predkliničkim i kliničkim ispitivanjima pokazali su snažno protuupalno, antiviralno i antibakterijsko djelovanje pa čak i antikancerogeno djelovanje. Međutim, većina tih studija je orijentirana upravo prema antidepresivnom djelovanju gospine trave u liječenju lakih i srednje teških depresija, nervoze, razdražljivosti, potištenosti, melankolije, straha i nesanice gdje je dokazano da zamjetno podiže raspoloženje, uklanja osjećaj umora i bezvoljnosti te pomaže kod nesanice. Uporaba se savjetuje i pri liječenju različitih ovisnosti ( npr. alkoholizam) te pri „skidanju“ sa klasičnih antidepresiva, naravno, samo uz savjet i odobrenje liječnika. Njeno korištenje vrijedno je i kod žena u predmenopauzi i menopauzi, ali i kod djece i mladih gdje je izrazito pogodna za korištenje zbog malog broja nuspojava nasuprot onima koje imaju sintetski antidepresivi. Gospina trava također može popraviti raspoloženja osoba koje pate od sezonske depresija. Sezonska depresija je oblik depresije koji se kod nekih ljudi pojavljuje tijekom zimskih mjeseci zbog odsutnosti sunčeva svijetla i koji se obično liječi foto terapijom. Gospina trava također se predlaže i kao alternativna terapija osobama sa socijalnim fobijama i opsesivno kompulzivnim poremećajem. No Gospinu travu ne bi smjele koristiti osobe s bipolarnim poremećajem.

Gospina trava može biti korisna kod ekcema, rana, manjih opeklina i hemoroida. Nadalje, Gospina trava može blagotvorno djelovati i za ublažavanje postmenstrualnih fizičkih i psihičkih simptoma, uključujući grčeve, razdražljivost i žudnju a hranom.

 

Tinktura-od-gospine-trave