Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega kose

Tamni espresso, ledena plava i bronca. Ovo su hit boje za kosu 2022. godine

Tamni espresso, ledena plava i bronca. Ovo su hit boje za kosu 2022. godine

Svaka godina sa sobom nosi svoje beauty trendove, a 2022. donijela je pravo osvježenje na sceni boja za kosu. Stručnjaci predviđaju veliki povratak uzbudljivih nijansi koje su u proteklih pet godina pale u zaborav, a koje, uz pravilno održavanje, mogu na kosi izgledati zaista zanosno.

  1. posebno je uzbudljiva za brinete kojima se predlaže zanimljiva, nova tamnosmeđa boja ili jedan nepravedno zapostavljeni hit iz ponovno modernih dvijetisućitih.

Ako je vaša boja za kosu već dosadila i vama i vašem frizeru, isprobajte neku od novih kul nijansi, koje su već isprobale cure iz celebrity svijeta!

TAMNI ESPRESSO

Kao ultimativna boja 2022. predstavljena je nijansa „Tamni espresso“, koju posljednjih mjeseci nosi Emily Ratajkowski. Riječ je o tamnosmeđoj, gotovo crnoj boji u kojoj nema crvenkastih tonova ni žućkastih pramenova. Na duboko smeđoj, baznoj boji izvode se pramenovi u nekoliko smeđih nijansi, kako bi se dobio volumen i boja koja podsjeća na finu, toplu šalicu najkvalitetnije kave kojoj nisu potrebni dodaci.

Poznati primjeri: Emily Ratajkowski, Bella Hadid, Jessica Alba i Eva Longoria.

KAŠMIR PLAVA

Moderne plavuše nadolazećih sezona mogu birati između dvije krajnosti, ako žele biti u trendu. Jedna od njih je „Ledeno plava“ boja kose – bez pramenova. Platinasto plava boja, koju su obožavale glumice zlatnog doba Hollywooda odlično izgleda na kratkoj kosi i bob frizurama, dok je na dugačkoj kosi atraktivna jedino ako se u nju uloži puno truda i vremena. Naime, ovakvu boju nije lako postići, a ni nositi - ovakvu odvažnu odluku popratite vrhunskim proizvodima za njegu kose, pripadajućom garderobom i šminkom, ali i kulerskim stavom! 

Poznati primjeri: Karlie Kloss, Billie Eilish i Elle Fanning.

BAKRENO NARANČASTA

Nose se svijetle crvene i narančaste nijanse, manje mrkvaste, više zavodljivo bakrene. Poput mješavine plave i crvene kose, moderna „Copper orange“ odlično će pristajati djevojkama i ženama blijede puti – potrebno ju je samo redoviti osvježavati kod frizera te održavati hranjivim proteinskim maskama kod kuće (WOW protein hair maska odličan je izbor).

Poznati primjeri: Phoebe Dynevor, glavna glumica serije Bridgerton u privatnom životu upravo nosi očaravajuće bakrenu kosu. Emma Roberts još je jedan odličan primjer.

BRONDE, S DEBELIM PRAMENOVIMA

Nakon godina i godina vladavine tankih pramenova u svim mogućim izvedbama, vratila se „Bronde“ – smeđa kosa prošarana debljim pramenovima u raznim nijansama plave i smeđe boje, onakva po kakvoj je već desetljećima poznata Jennifer Lopez. Ovakvi pramenovi poprilično su skupi i dobro izgledaju na kosi koja je prirodno svjetlosmeđe boje, no vrijedni su truda jer efekt dugo traje, a kosa izgleda odlično sa svakom frizurom. Ipak, blajhane pramenove važno je njegovati vrhunskim šamponom i regeneratorom, poput onih koji se kriju u našoj WOW kolekciji.

Poznati primjeri: Ne tražite dalje od kraljice pramenova – same J.LO ili pokušajte iskopirati pramenove kakve nosi Gigi Hadid.

PASTELNI PRAMENOVI

Već se nekoliko proljetnih sezona u modu vraćaju ljubičasta i ružičasta boja, no ovaj se put nose u obliku pramenova koji se strateški postavljaju blizu lica, pa su u isto vrijeme nosivi i otkačeni. Još su jedan zanimljiv trend „skriveni pramenovi“ – lude boje koje se otkrivaju na potiljku tek kad se kosa podigne u punđu.

Poznati primjeri: Beauty influencerice koje obožavaju isprobavati odvažne nijanse.

Za koju se god boju ili stil odlučili, ne zaboravite na proizvode koji će nahraniti kosu i produljiti trajanje boji. Naša WOW kolekcija upravo je takva!

 

 

 

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290